ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 2ου ΓΕΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

                               ­­­­----------------
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΟΔ. ΕΛΥΤΗ ΚΑΙ Ι.Θ.ΚΑΚΡΙΔΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 72200
Tηλέφωνο: 2842022379, 2842025987
Email: 
mail@2lyk-ierap.las.sch.gr
Ιστοσελίδα:
http://2lyk-ierap.las.sch.gr/                                       

Σχολικό  έτος:  2023-2024

Ιεράπετρα, 7/3/2024
Αρ. Πρωτ.:167

Θέμα: «Επαναπροκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκδρομή στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος στο Βόλο»

Λαμβάνοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. 20883/ΓΔ4/12-02-2020 (ΦΕΚ 456 Β/13/02/2020) απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Περί εκδρομών-εκπαιδευτικών επισκέψεων και μετακινήσεων μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  εντός και εκτός της χώρας», σας γνωρίζουμε ότι το σχολείο μας επαναπροκηρύσσει εκπαιδευτική εκδρομή-μετακίνηση με τα εξής χαρακτηριστικά:

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συμμετέχοντες μαθητές/τριες: 70

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: 4

Προορισμός: ΒΟΛΟΣ

Χρονική περίοδος υλοποίησης: 02/04/2024 – 07/04/2024 ή 9-14/04/2024 (τρεις διανυκτερεύσεις στο   Βόλο)

 

Στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνεται: 

· Μετάβαση από την Ιεράπετρα με λεωφορείο στο λιμάνι του Ηρακλείου και μεταφορά με πλοίο στον Πειραιά και αντίστροφα κατά την επιστροφή. Θα ήταν προτιμότερο να είναι το ίδιο λεωφορείο από την Ιεράπετρα για αποφυγή επιπρόσθετων ελέγχων και σχετικά με τα  ακτοπλοϊκά εισιτήρια, επιθυμούμε προσφορές και από τις 2 εταιρείες (ΑΝΕΚ και Μινωϊκές Γραμμές) με τετράκλινες ή/και τρίκλινες για τους μαθητές/τριες και μονόκλινες για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, επιθυμούμε η προσφορά σας να περιλαμβάνει και την περίπτωση μετακίνησης με αεροπλάνο.

· Διαμονή στο ΒΟΛΟ με τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τεσσάρων (4) αστέρων σε ακτίνα έως 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου, με πρωινό και δείπνο, σε δωμάτια τρίκλινα για  τους μαθητές/τριες και μονόκλινα για τους συνοδούς καθηγητές/τριες, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα της χώρας.

· Μετακινήσεις με λεωφορείο: από και προς τον Πειραιά, από και προς το Ξενοδοχείο, καθημερινά στις επισκέψεις, βραδινές εξόδους και ημερήσιες εκδρομές και γενικά κάλυψη όλων των μετακινήσεων με βάση το πρόγραμμα, για το σύνολο των ημερών.

· Δύο ημερήσιες εκδρομές Λίμνη Πλαστήρα-Λάρισα και Καλαμπάκα-Τρίκαλα

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

Στις προσφορές που θα κατατεθούν πρέπει να περιλαμβάνονται απαραίτητα και οι παρακάτω παροχές:

  • Συνοδός ιατρός και φαρμακευτική υποστήριξη.
  • Συνοδός Πρακτορείου καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Δυνατότητα έκπτωσης σε δίδυμους μαθητές/τριες και τέκνα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
  • Κάθε πρόσθετη δαπάνη για φόρους ξενοδοχείων, διόδια να έχει ενσωματωθεί στο κόστος ανά  μαθητή, εφόσον είναι υποχρεωτική.
  • Ξεναγός για τους χώρους επίσκεψης (μουσεία, περιήγηση σε μνημεία της πόλης κλπ)

Προσκαλούμε τα Τουριστικά Πρακτορεία που πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές να καταθέσουν στο Γραφείο της Διεύθυνσης του Σχολείου σφραγισμένη προσφορά  που θα περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 του τουριστικού γραφείου ότι διαθέτει βεβαίωση Συνδρομής Νομίμων Προϋποθέσεων για τη Λειτουργία του καθώς και Ειδικό Σήμα Λειτουργίας αναφέροντας τον αριθμό του, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ, και το οποίο είναι αναρτημένο σε εμφανές σημείο.
  2. Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  3. Πρόσθετη ασφάλιση μαθητών και συνοδών, που καλύπτει τα έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας.
  4. Τελική συνολική τιμή συμπεριλαμβανομένου  ΦΠΑ  του οργανωμένου ταξιδιού  αλλά και επιβάρυνση ανά μαθητή/τρια. Επίσης επιθυμούμε ρητά την επιστροφή των χρημάτων σε μαθητή / μαθήτρια στην περίπτωση που για αποδεδειγμένους λόγους, που αποδεικνύονται εγγράφως από τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς,  ανωτέρας βίας ή αιφνίδιας ασθένειας, ματαιωθεί η συμμετοχή του/της.

5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 του τουριστικού γραφείου στην οποία να αναφέρεται ότι: 

«τα λεωφορεία που θα χρησιμοποιηθούν κατά τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών: 

  • Βρίσκονται σε άριστη κατάσταση 
  • Διαθέτουν πιστοποιητικό πρόσφατου ελέγχου  ΚΤΕΟ 
  • Θα έχουν ελεγχθεί τα οχήματα και οι οδηγοί από τμήμα τροχαίας πριν την προβλεπόμενη αναχώρηση. 
  1. Σε κάθε προσφορά θα αναφέρεται το όνομα του ξενοδοχείου η κατηγορία του και η τελική τιμή ανά μαθητή.
  2. Θα κρατηθεί από το σχολείο ρήτρα, το 20% του συνολικού ποσού, για την περίπτωση μη τήρησης κάποιου ή κάποιων προβλεπόμενων όρων, η οποία θα αποδοθεί στο ταξιδιωτικό γραφείο, εφόσον έχουν τηρηθεί όλοι οι όροι, την επομένη της άφιξης στο σχολείο.

 

  1. Δυνατότητα αλλαγής ημερομηνίας της εκδρομής σε περίπτωση έκτακτων καιρικών ή άλλων συνθηκών.

 

Η συμφωνία με το ταξιδιωτικό Γραφείο θα γίνει αφού συγκεντρωθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις των μαθητών/τριών και εξασφαλίζουν το ελάχιστο ποσοστό  που είναι εκ του νόμου απαραίτητο (50% των μαθητών/τριών της τάξης).

Το σχολείο διατηρεί το δικαίωμα να μην πραγματοποιήσει την μετακίνηση, εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός μαθητών/τριών ή εφόσον οι μαθητές/τριες κρίνουν ότι το κόστος της εκδρομής είναι ανώτερο των οικονομικών δυνατοτήτων τους.

Η πληρωμή της εκδρομής θα γίνει ως εξής: 80% του κόστους θα πληρωθεί σε τρεις (3) δόσεις μέχρι την αναχώρηση και 20% την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την επιστροφή και ολοκλήρωση της εκδρομής. Επίσης το πρακτορείο θα εκδώσει ονομαστικές αποδείξεις για το ποσό που κατέβαλε κάθε συμμετέχων/χουσα.

Οι προσφορές θα περιγράφουν αναλυτικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις επιπλέον ενδεχόμενες βελτιωτικές προτάσεις και οπωσδήποτε θα είναι σύμφωνες με τη σχετική νομοθεσία.

 

Οι προσφορές θα πρέπει  να κατατεθούν στη Διεύθυνση του Σχολείου  το αργότερο μέχρι την  ΤΡΙΤΗ 12/03/2024 στις 11:00 π.μ.

Θα επιλεγεί η καλύτερη δυνατή προσφορά με γνώμονα το συμφέρον και την ασφάλεια των μαθητών-μαθητριών. Υποβολή ένστασης από τους έχοντες νόμιμο συμφέρον μπορεί να γίνει εντός τριών (3) ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής  στην ιστοσελίδα του σχολείου.

  

 


 

 

 

 

 

Share

& Comment

 

Copyright © 2015 Προκηρύξεις Εκδρομών Σχολικών Μονάδων ΔΔΕ Λασιθίου™ is a registered trademark.

| Blogger Templates Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.